Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet w miarę stabilny.

ThePiotraS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, obecnie mam Internet Radiowy z Arkusa bulę za to prawie 60 dych niby do 20 Mb/s , największe gówno jakie widziałem na oczy, pograć można jedynie w nocy. W dzień to szkoda gadać ...ciągłe przeciążenia a operatorzy mają na to wyjebane. Jakby kogoś interesowało to jeden z moich lepszych testów dzisiaj bo zazwyczaj mam ping -7 :

http://www.speedtest.pl/test/78928401

Teraz mam do Was pytanie gdzie najlepiej brać internet żeby był stabilny chociaż te 50-60 ms, i żeby nie był zbyt drogi, tak do 60zł za miecha.

Gdzie wy macie i jakie polecacie ;)?

Opublikowano

UPC 30mb :)

Miałem go jak mieszkałem w PL. Był stabilny ping nie skakał i wgle polecam.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Osobiście polecam Netię jak kolega wyżej.

Płacę 49 zł/msc za prędkość 4.9.

Posiadam wiele lat tę usługę, ping w LoL'u ZAWSZE 35.

W przeciągu 5 lat, może 6 razy internet nie działał i max przez 10 minut.

W porównaniu do innych usług internetowych, Netia przeważa nad innymi.

Opublikowano

Netia, ew. Multimedia, chociaż ja to mam i czasem potrafi wkurwić ;)

Przy 5 MB ping nie powinien przekraczać 50/60 ms.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Multimedia ma dobre internety, ale mnie często ping przeraża. Kumple na osiedlu mają ten sam internet z Multimedii, lecz u mnie ping nieraz w granicach 100 ms (w lolu), a na speedtestach 50-60ms (nie rozumiem tej stabilności). Więcej informacji o ofercie internetu z Multimedii znajdziesz na ich stronie. Ja płacę za 20 Mb/s coś około 50-60 zł, a ping nieraz jest ogarnięty. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jeżeli byś chciał wziąć taki, jak ja mam obecnie, to powinieneś mieć ping, przy lagach, do 150 ms, normalnie nie powinien przekraczać granicy 50 ms. Mnie osobiście to wkurwia i muszę zadzwonić do Multimedii i omówić kwestię tych lagów. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Neostrada to syf, ja Ci odradzam kupno ich internetu. Miałem kiedyś z Neostrady internet i nie było zadowalająco. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

A możesz jeszcze coś powiedzieć o UPC jedni mówią że bardzo dobry inni że syf, chodzi mi szczególnie o stabilność pingów , żeby dało się grać.

Opublikowano

UPC ponoć ma dobre połączenia ale wszystko zależy od tego, gdzie będzie ulokowany Twój internet. Jak wioska i jakieś poza miastowe strefy, to może być kiepsko. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Musiałbyś dopytać się dokładnie, jaką miałbyś prędkość i stabilność internetu, nie kupuj niczego w ciemno. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Mógłbyś spróbować skorzystać z oferty Multmedii, może akurat dostaniesz taki internet, jaki będzie odpowiedni. 

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...